Smart Therapy

Orice probleme ai avea, oricât de mari ar fi, tot au o rezolvare!

SCRISOARE CĂTRE TINE

În procesul terapeutic se utilizează foarte multe tehnici, însă una dintre acestea, pe cât ar fi de greu de crezut, pe atât se dovedește a fi de valoroasă. Este vorba despre scrisoarea către copilul din tine.

Orice adult, oricât de sănătos și de funcțional ar fi, ascunde în el un copil. De cele mai multe ori, acest copil a crescut fără să știe ceva despre ce îl va aștepta, despre ce va trebui să facă sau despre ce să aleagă. Acesta este motivul pentru care foarte mulți oameni au crescut, s-au dezvoltat și maturizat, lăsând în urmă un copil care poate nu era pregătit să-și ia viața în propriille mâini și să devină adult. Copilul a rămas astfel neliniștit în lumea sa pură și inocentă și, din când în când, își mai face simțită prezența, iar noi ca adulți, neștiind cum să gestionăm astfel de situații, nu facem nimic altceva decât să-l respingem.

Terapia consideră că reîntoarcerea la copilul nostru interior este o experiență importantă și valoroasă. Problema este că atunci când ne întoarcem la el, în cele mai mult dintre cazuri îl găsim neliniștit și speriat de viitor. Tu fiind acum adult și știind ce urmează să se întâmple, poți liniști copilul din tine.

Scrisoarea către propriul tău copil interior poate ajuta mai mult decât ai putea crede. Gândește-te cum ar fi fost pentru tine, copil fiind, să primești o scrisoare în care să ți se spună că vei reuși? Cum ar fi fost ca această scrisoare să fie chiar de la tine, din viitor? Imposibil, nu-i așa?

Cum, cel mai probabil, nu ai primit o astfel de scrisoare în copilărie, mai ai o șansă acum. Scrie-i o scrisoare copilului din tine, transmite-i gândurile tale bune, oferă-i o încurajare și încearcă s-o transmiți cumva. Poate că nu se vor întâmpla minuni în urma transmiterii acestei scrisori, însă cu siguranță copilul tău interior va aprecia, iar tu, ca adult, vei fi mai împăcat cu tine și cu trecutul tău.

Psih. Andra Adjudeanu

Postari asemanatoare

1 COMMENT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *